Friluftsjackor / Fritidsjackor

Visar 1–16 av 61 resultat

Mer om Friluftsjackor / Fritidsjackor

Jägarliv har fritidsjackor och friluftsjackor som passar den aktive personen bra. Allt från skaljackor och softshell jackor till dunjackor och parkas. Många av våra jackor kan användas vid jakt, fiske och vandring.

Olika typer av friluftsjackor

Bland våra fritidsjackor hittar du skaljackor, gore-tex jackor, softshelljackor, vinterjackor, dunjackor och parkas

Vi har även vindtäta och vattentäta friluftsjackor som lämpar sig bra för sämre väder. Vindtäta friluftsjackor kan även fördelaktigt användas som skaljackor för att justera temperaturen. Vill du ha en både vattentät och vindtät jacka är Gore-tex jacka ett mycket bra alternativ.

Det är många som blandar ihop softshell och skaljacka och för att reda ut detta är skaljackans viktigaste funktion att hålla vind och vatten ute samt att den är lite mer slitstark än softshelljackan. Softshell är mjukare och andas oftast bättre än skaljackan vilket gör den mer passande under aktiviteter där du blir svettig.

Om du ska använda din jacka som vandringsjacka kan du tänka på följande saker:

  • Är jackan vattentät?
  • Kan jackan andas?
  • Får jag plats med en eller flera tröjor under jackan?
  • Finns alla funktioner jag behöver? Fickor, dragskor, tvåvägsdragkedja etc.

Många av våra fritidsjackor och friluftsjackor passar också bra att använda som vardagsjacka t ex när du går ut med hunden. Oavsett om du söker en varm vinterjacka eller en tunnare jacka för höst eller vår så kan du hitta något som passar dig här i Jägarlivs shop. Har du frågor om någon produkt är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig på vägen. Välkommen med din beställning!